Ити сборнайга баар уолаттар стипендиялара хамнастара теьенуй?
Провокатор  -    2018
Таах харчы елере сылдьар дьоннор бьлах, миэстэлэрин биэрбэккэ. Ду эбитэр мин тугу эрэ сыаьабын ду? Масыынага игин таах мунньаллар бо
Ответов 28 Написать ответ
  • sashaosip
    17 октября
     

    35-70 тысяс зависит от результатов, плюс районная администрация и личные спонсоры, а если в сборной россии то еще + около 80 тысяч. и да, общежитие и 4-разовое питание им дается. добавьте призовые еще на турнирах различных и (чемпионатах от мин. спорта), это в среднем 50-300 тысяч

    1
    • kkkaaaiii
      19 октября
       

      sashaosip, Фантаст.

      0
    • Дистрикт_17
      22 октября
       

      sashaosip, сильно. А вот борцам Дагестана платят также, финансирование такое, а может даже и меньше. Но зато какой выхлоп?!
      Весь мир катком проходят.
      Вырисовывается другая картинка, проблема всё же не в финансировании, а конкретно в работе руководства и тренеров.
      Без Лебедева бы вообще по нулям вышло бы.
      Содержание залов, полёты, общежития, квартир. В год расходуется солидная сумма.
      Здесь нужен серьёзный разбор в плоть до обэп, прокуратура. Сколько десятилетий они уже истратили бюджет республики в пустую. За не достижения их вообще как нибудь наказывают?
      Нужен контроль и чёткий план. Иначе дальше будут продолжать отмывать средства.

      0
  • Провокатор
    17 октября
     

    Всё тут ясно, парни оказывается хитрее евреев

    0
  • Иннокентий
    17 октября
     

    Считай еще бесплатная экипировка,бесплатное питание,бесплатные полеты туда-сюда.Кайфуют как футболисты России.Здесь конкуренции нет,а за пределами зачем ж..у рвать.

    2
  • Я
    17 октября
     

    Минимум месяц 300 тыс

    1
  • 17 октября
     

    Саха сирин сборнайа барыта ылбат а5ыйах киьи ылар и то оннуктара кыра.саха сирин сборнайдара питание,проживание коруллубэт.сбор эрэ кэмигэр коруллэр.билигин сборнайдарыт аны семейнайдар энин ол 30 тиийбэт тыыьынчанан хайдах олороллоро буолуой?

    1
  • 123
    17 октября
     

    Ити тустууктар чэ ба5ар ал5аска хоттуннар да5аны. Онно эьиги хамнаскыт эбиллэр дуу, харчыгыт элбиир дуу, доуобуйа5ыт кенер дуу, дьоллоох курдук санана5ыт дуу, мин сатаан ейдеебеппун итини.... Быьааран биэрин эрэ миэхэ акаары киьиэхэ.

    0
    • Дэлэй
      19 октября
       

      123, аарыма спортивнай объектар тутуллаллар, күрэхтэһии бе5е ыытыллар онно үп харчы олохтоохтор хармааннарыттан тутуллар. Тустууктар бэйэлэрин харчыларынан туталлар диэтэ5ин дуу. Норуот ол иһин айдаарар туһата суох тустууктар диэн.

      1
    • kkkaaaiii
      19 октября
       

      123, түөстэрин охсунар, ким эмэ ситиһиитинэн киһиргэнэллэрэ мэлийэр. Саатар ол табыллыбатыттан бэйэлэрэ туох даа күттүөннэҕи оҥорбот дьон кимнээҕэр даа ордук өлөн-хаалан бараллар, үөстэрэ тэстиэр диэри үөхсэллэр.

      0
  • Провокатор
    17 октября
     

    Результат бо главное кыайыылар, Саха Сирин аатардаары! На х*я нам такие ленивые и бесполезные спортсмены а именно борцы вольного стиля нужны????????? Когда можно на эти же деньги содержать более молодых и голодных парней! А этих гнать на улице и анулировать лицензии! Сколько уже можно издеваться над фанатами и жителями Республики Саха Якутия?????

    2
    • aaanam1
      19 октября
       

      Провокатор, молодые и голодные сначала должны победить старых и опытных борцов здесь и побеждать на турнирах в России и войти в сборную команду Якутии.

      0
  • Провокатор
    18 октября
     

    Убрать весь состав, сменить главного тренера, привлечь к ответственности таких людей как братья Контоевы, Спиридонов, Пестерев, все призёры нулевых годов, но и конечно же несравненный Лебедев.... а то только директор Триумфа за всех отдувается. Устроить соревнования каждый месяц в Триумфе, для всех возрастов Юниорского и Олимпийского уровня из всех уголков Республики. И по результатам выбирать самых лучших. Что у нас творится именно сейчас но начнём с команды абсолютно не меняющийся состав уже возрастных и не конкурентных парней, многие люди недовольны тренером а именно ведутся споры кого поставить на посту главного тренера, конечно это очень серьёзная и ответственная обязанность но тем не менее нужен именно такой человек который разбирается в этом деле лучше всех, а вольников у нас из тех кто занимался и занимается миллион. Господа легенды и уважаемые персоны должны забыть своё высокомерие и себялюбия , и передать свой опыт и умение подрастающему поколению. То что они раньше чего то добились это очень хорошо, но это не говорит о том что после этого им надо уйти в тени и остаться воспоминанием, хотя бы раз в неделю они должны показывать мастерклассы. Вот тогда я думаю будет прогресс

    3
  • Саас
    18 октября
     

    Хас сыл аайы.... кыра тиийбэт.... кордоруу кэлиэ диэн кэтэспиппит.... оонньуута суох кырдьык кэлэйиигэ эрэ....... туох да иhин "уровень" явна намыhах эбит..... онно холоотоххо бурээттэр уонна тываларга кырдьык тыас.... дагтарга мохсуу онороллор ди....

    0
  • тустууук
    19 октября
     

    Астара молтох. Корбутум хайдах аьыылларын. Столовайга килиэби кытта буккуллубут котлет, мээнэ ол бу самса бэрэски, хортуоска макарон. Дагестанецтарын овца баран этэ овощи фрукта, эти ороьолуу остоолго чомохтоно сытан эти сииллэр, астара эттэрэ дэлэй, барыта натуральнай. биьиэттэрэ боростуой столовай астара.

    0
  • То
    19 октября
     

    Дагтар сборнайдара дьарыктаналларын кердеххе условиелара мелтех баи. Эргэ баи залга 2 коверунан элбэх баи буолан дьарыктаналлар, ол быыьыгар о5олор энин.

    1
  • Провал.
    19 октября
     

    Министры уонна замнарын уьулталаан. УОР, ШВСМ директордарын, замнарын эмиэ ууратын.

    0
  • Иннокентий
    21 октября
     

    провал,сепке этэгин,олох тустууга сыЬыаннах Федерация диэн улэтэ кестубэт.фанааттар айдаран туран официально отчет кердуеххэ наада Того диэтэххэ финансирование кинилэринэн ааЬар буолуохтаах.Наар курэх кэнниттэн тренердары уонна спортсменнары уех да уех,кэлэйии,сэнээЬин онтон иннэ улахан оруолу Федерация оноруохтаах.Того ким да ону ыйбат? Того саЬан олорон тугу да ,биир да тустуу Федерациятын чилиэнэ эбэтэр салайаччыта эппиэттэбэттэр.Спортсменнар астара,тан,астара,олорор условиялара,интириэстэрэ,витаминизация,селекция уонна эрчиллэр,сынньанар условиялара бу маны барытын тренер он,орор буоллагына хаЬан быыс булан эрчийэр. Онно туспа селекционер,хозяйственник,психолог,культоролог уонна да атын идэлэх дьон системно улэлиэхтээх бу барыта Федерация самотек ыыппыт улэтин тумугэ.Оголор эрчилли кэнниттэн бэйлэрэ ол лапша,котлет сии сылдьаллар,тугу да гыммат буолан онно манна клуптарга кестеллер.Ол бу араас историяга тубэЬэллэр.Ол сымыйа буолбатах,особенно дьонноруттан тэйиччи сылдьар тустуук оголор,ол кэннэ ханнык дисциплина,бэринилээх эрчилли кэлиэй.Бу маннык тубэлтэлэри туораттахха,оголору ей,санаа еттун кыайдахха эрэ табыллыЬы.Ускул тэскил,ан,аардас талаан эрэ баар буолан тустар билигин табыллыбат

    0
  • 😠
    22 октября
     

    Почему в ссср спорт был сильный и спортсмены сильные? Потому что в секции брали всех, приходили любые желающие: и из хороших семей и из плохих, отличники и двоечники. Никогда тренеры никого не гнали, в итоге выбор был большой среди тренирующихся и оставались действительно сильные и способные, открывались таланты. А сейчас что? В спорте как и везде устроили кумовство, блат. С улицы не берут как говорится. Я вот хотела заниматься перетягиванием палки, хотела попробовать-вдруг получится, девушка я была достаточно сильная, раньше занималась в школе таэквондо и гантелями. Даже не подпустили, смотрели типа кто такая. Почему нельзя попробовать? Там одни небожители занимаются что ли?Вообще, заметила что наши более менее именитые спортсмены очень высокомерные, чванливые, грубые, с людьми очень плохо разговаривают, хотя достижений не так уж много, такое ощущение сами себя награждают. Вообще, у наших спортсменов, любых со званиями и без, очень большая корона на голове, начиная с учителей физры

    0
  • Адекват
    23 октября
     

    Вся проблема якутских спортсменов в том что они родились якутами, нация равная самой низшей формой на земле т е гаааавно)))))

    0
    • Дистрикт_17
      24 октября
       

      Адекват, хуясе, вот заявление. Либо неадекват, любой мало мальски трезво оценивающий свои высказывания должен оценивать свои суждения адекватно. В вашем комменте пахнет ярким национализмом.
      Чё никакие органы на такие высказывания не реагируют? Законы новые в роде были же, за разжигание национализма?

      0
      • Пишите заявление
        24 октября
         

        Дистрикт_17, махом найдут и все что он написал будет использовано против него. Скорее не посадят , но штраф платить придется. Как заявитель-пострадавший будете присутствовать в суде у Вас будет возможность сфотографировать и узнать ФИО ,год рождения, место проживания. Можете выложить в соцсети с соответствующим комментарием , и если не последует народное наказание , значит он ПРАВ,

        0
      • kkkaaaiii
        24 октября
         

        Дистрикт_17, акаарыны кытта аахсар оччото суох даа буоллар, бу киһини уодьуганныыр сөп буолуо, наһаа бас- баттах баран эрэр, онон сүбэни ылын. Эбэтэр күһүн бэргиир идэлээх сордоммут дуу?

        0
  • Суор
    24 октября
     

    Эээ лучше атын керунун тасаарыы. Тустуу провал!

    0
  • Фанат
    25 октября
     

    Суруйаргытын , уехсэргититтэн киьи Дьэ кэлэйэр дьоно эбиккит. Тустууктартан элбэхтэ ата5астаммыт дьон быьыылааххыт.
    Спортивнай обьектар дьон норуот харчытынан тутуллаллар дииллэр эбит биир киьи , теье харчыны биэрбитэ буолла ? Сахатын сиригэр туох эмит учугэйи онорбута дуу бу киьийдэх.
    Чэ эмиэ акаары Бэстииннэ этэбин ити олимпийскай мэтээли кердьуур буолан баран то5о Лебедевын рекламалыырый . Кини этэринэн Олимп мэтээлэ кэлбэт диэн дьонунан тустууну уехтэрэр дии.Байбал Пинигини рекламалаа 4 сыл улахан туьулгэ5э бастаабыт киьини. Лебедев диэн орто тустуук буолла5а дии.Син биир Василий Гоголев курдук , но Гоголев олимпка барбыта буоллар мэтээл ба5ас а5алар этэ 40- н да сааьыгар о.а. 1996 Атланта олимпиадатыгар , иннинээ5илэри таах ылаттыа этэ.
    Рассадины аатырда5ыт тугу кыайбытай ? То5о Тютрины аатырдыбаккытый кини ситиьиитэ быдан ордук ини. Ити а5а кынна аны туох диирэ буолла?
    Аны ити тустуу федерацията ити Бэстиинэби ере тут да тут унту уе5уллэн баран . Спиридоновы утарар , Оконешниковы утарар , Дмитриевы уехтэрэр ол аайы наар киьилэрин ере тутуу бе5е.
    Бэстиинэп дьонунан уехтэрэ сылдьыбакка тустуу федерацията теье кемелеьерун , Ким дьииннээх федерацияны салайарын то5о кемелте тустууктарга суо5ун инин ырытара буоллар. Федерация бу куннэ Саха сиригэр суох,Ким дьаьайара Ким салайара биллибэт. ЦСП тустууну эрэ кербет Олимп керуннэригэр барытыгар керер , Ама да тустуук олордор , биир керунунэн хайдах барыай. Харчыта да тиийбэт . Ол банкрот барбыт Березин тугунан кемелеьуей . Айсен ковидын айдаана .
    Ити Россия5а тустубут уолаттар уонна тренердар сорохторо бэйэлэрин харчыларынан тустан кэллилэр. Ону то5о федерация эппиэттээх журналиьа кырдьыгынан туруорсубатый кини улэтэ инник этэ буолла5а дии, ону кини тустууну наоборот уехтэрэн тугу ситиьэрэ буолла . Ба5ар Ил Дарханы утары улэлээн ити норуоту инник утары туруораары гынара дуу? Ил Дархаммын бу ыарыы арыый кыайда5ына биирдэ эрэ ылсара буолуо . Билигин бу ыарыыны кыайыахха наада .
    Онон этэбин олох ыксааман уолаттары ере тутун кыайыы кэлиэ хайаан да

    0
  • Ситиьиини кэтэьимэн пока
    25 октября
     

    Айс слабай, министра эмиэ слабай. Хамнас, дуоьунас иннигэр эрэ сылдьаллар. Патриотическай санаалара суох, кыьаллыбаттар.

    Результат кеьуннэ.

    0
Ответ на тему: Ити сборнайга баар уолаттар стипендиялара хамнастара теьенуй?
Введите код с картинки*:  Кликните на картинку, чтобы обновить код
grinning face grinning face with smiling eyes face with tears of joy smiling face with open mouth smiling face with open mouth and smiling eyes smiling face with open mouth and cold sweat smiling face with open mouth and tightly-closed eyes smiling face with halo smiling face with horns winking face smiling face with smiling eyes face savouring delicious food relieved face smiling face with heart-shaped eyes smiling face with sunglasses smirking face neutral face expressionless face unamused face face with cold sweat pensive face confused face confounded face kissing face face throwing a kiss kissing face with smiling eyes kissing face with closed eyes face with stuck-out tongue face with stuck-out tongue and winking eye face with stuck-out tongue and tightly-closed eyes disappointed face angry face pouting face crying face persevering face face with look of triumph disappointed but relieved face frowning face with open mouth anguished face fearful face weary face sleepy face tired face grimacing face loudly crying face face with open mouth face with open mouth and cold sweat face screaming in fear astonished face flushed face sleeping face dizzy face face without mouth face with medical mask face with no good gesture face with ok gesture person bowing deeply person with folded hands raised fist raised hand victory hand white up pointing index fisted hand sign waving hand sign ok hand sign thumbs up sign thumbs down sign clapping hands sign open hands sign flexed biceps
  
Обратная связь
Предложения и замечания