Кандидата на главу Нюрбинского улуса обвинили в мошенничестве
Victoria  -  4 сентября 16:34   1222
По интернет-мессенджеру распространяется копия обращенияе генерального директора ЗАО “Алтайтеплокомплект” Яковченко Ю.Л., где он предъявляет претензии к бывшему министру профессионального образования, подготовки и расстановки кадров РС(Я) Юрию Куприянову, а также экс-директору СПТУ-3 села Маар Нюрбинского улуса Ивану Никифорову.

Как вы знаете, Иван Никифоров в данное время является кандидатом на должность главы Нюрбинского улуса.

Из обращения (адресат прикрыт листом бумаги — прим. автора) Яковченко стало известно, что в 2010 году ЗАО “Алтайтеплокомплект” заключил договор с ООО “Горячие технологии” на сумму 7 млн рублей на поставку блочно-модульной котельной для нужд СПТУ-3 с. Маар Нюрбинского улуса.

Поставщик свое обязательство выполнил, ему заплатили авансом 3,5 млн рублей, а остальные 3,5 млн рублей он так и не дождался. Позже выяснилось, что ООО “Горячие технологии” успело сгореть.

В итоге, как пишет Яковченко: “В результате этого мошенничества мы понесли 3.5 млн рублей прямых убытков и столько же упущенной выгоды, вследствие изъятия из оборотных средств этой суммы. Блочно-модульная котельная до сих пор стоит грудой металла на территории СПТУ-3 в с. Маар Нюрбинского района РС(Я)”.

Жители Маар, кстати, тоже подтвердили “Аартык.ру”, что оборудование до сих простаивает.
Далее Яковченко пишет, что это было заранее “продуманным, многоходовым” мошенничеством. Изначально Минпроф объявил конкурс на закупку котельного оборудования для СПТУ-3 на сумму в 21 млн рублей. Если из этой суммы 3,5 млн рублей были перечислены в ЗАО “Алтайтеплокмплект” в виде аванса, так куда же делись остальные 17,5 млн рублей?

Приводим ниже текст письма без изменений:
“В 2010 году Министерство профессионального образования, подготовки и расстановки кадров Республики Саха (Якутия) объявило конкурс на поставку блочно-модульной котельной для нужд СПТУ-3 в с. Маар Нюбинского района РС(Я). Победитель конкурса ООО “Горячие технологии” предложило заключить договор поставки блочно-модульной котельной с Алтайским котельным заводом ЗАО “Алтайтеплокомплект” на сумму 7 млн. рублей. ЗАО “Алтайтеплокомплект” ввиду молодого возраста компании ООО “Горячие технологиии” предложило найти гаранта сделки. Гарантом по договору поставки и условиям его выполнения выступило через договор-поручитель ООО “КСК-Регион”. Оплатив половину стоимости 3,5 млн. рублей ООО ТД “Энергия”, которая на тот момент являлась торговым домом ЗАО “Алтайтеплокомплект”, установило котельную в СПТУ-3 с. Маар Нюрбинского района РС(Я). Когда подошел срок оплаты второй части стоимости руководство ООО “Горячие технологии” исчезло, перестало отвечать на письменные и телефонные обращения. Алтайский котельный завод начал претензионные работы, в результате выяснилось, что ООО “Горячие технологии” ликвидировано учредителями. Все обращения в правоохранительные органы РС(Я) и Министерство профессионального образования, подготовки и расстановки кадров Республики Саха (Якутия) оказались безуспешными. По неофициальной информации сотрудников Министерства профессионального образования, подготовки и расстановки кадров Республики Саха (Якутия), не пожелавших назвать себя, это было тщательно продуманное, многоходовое, групповое мошенничество. На приобретение блочно-модульной котельной с мощностью 2,5 Мвт был объявлен конкурс на сумму в 21 млн. рублей. Конкурс “выиграло” аффилированное с руководством Министерства профессионального образования, подготовки и расстановки кадров Республики Саха (Якутия) ООО “Горячие технологии”. Это ООО “Горячие технологии” заключило с нами договор №4310 от 22.11.2010 на поставку блочно-модульной котельной мощностью 2,5 Мвт на сумму 7 млн. рублей после запуска котельной. В результате этого мошенничества мы понесли 3,5 млн. рублей прямых убытков и столько же упущенной выгоды, вследствие изъятия из оборотных средств этой суммы. Блочно-модульная котельная до сих пор стоит грудой металла на территории СПТУ-3 в с. Маар Нюрбинского района РС(Я). По неофициальной информации тех же лиц, в мошенничестве замешан бывший министр профессионального образования, подготовки и расстановки кадров Республики Саха (Якутия) Куприянов Юрий Степанович, другие сотрудники министерства, а также директор СПТУ-3 Никифоров Иван Прокопьевич. С уважением Генеральный дректор ЗАО “Алтайтеплокомплект” Яковченко Ю.Л.”

*** “Аартык.ру” удалось связаться с генеральным директором ЗАО “Алтайтеплокомплект” Юрием Леонидовичем Яковченко.

“Да, это письмо действительно написал я. Давно еще, в прошлом году. Кому было адресовано? Не знаю, которое из моих писем попало к вам. Я писал в Генеральную прокуратуру РФ, Следственный комитет России, делал депутатский запрос, обращался в другие структуры и органы. Но Москва все мои обращения спускает в Якутск, а те отписываются, мол, мы не имеем право вмешиваться в деятельность хозяйствующих субъектов и так далее, и тому прочее. На самом деле, я знаю как у вас там все это “работает”. .. Почему я не обращался раньше? Я обращался! Непосредственно и в минпроф, и поручителю ООО “КСК-Регион”, и ООО “Горячие технологии”. Они сначала сытно кормили “завтраками”, потом пинали друг к другу… ”.

Один из представителей исполнительной власти, в приватной беседе с изданием “Аартык.ру”, заметил, что до выдвижения на выборах, Никифорова проверяли и к его персоне “не было претензий”. Видимо, главный по кадрам Андрей Мартынов опять плохо сработал. Оказывается, есть претензии к Ивану Никифорову, да еще какие!

Aartyk.ru
Ответов 42 Написать ответ
  • Сму
    4 сентября  

    Сымыйа. Остуорастар тирээпкэлэрин отчуоттуур бэчээттэригэр хайа генеральнай директор илии баттыай!? Аартык тут сам себя подвел.

    0
  • Епте
    4 сентября  

    Сму, не знаю не знаю, котельная то это в Маарах стоит просто так, видимо что то есть в этом!

    1
  • Сму
    4 сентября  

    Тоьолоогу итинник кыналлара буолла дьаабы эбит.

    0
  • дьэ сурдээх
    4 сентября  

    Бу хаьаанны дылы Ньурбалар маннык дьону сымыйаннан хараардаргытын тохтото5ут? Никифоров хотоору гынна диэн ыксаатыгыт дуу? То5о чиэьинэйдик киирсибэккит? Мелтех дьоннут дии. То5о бу дьыала быыбар бу буолаары турда5ына куерэйэн кэллэ? Эмиэ били урукку быыбар сценарийа.

    0
  • дьэ сурдээх
    4 сентября  

    Сымыйа бо барыта. Билигин дьон барыта акаары дии саныыгыт что ли. Итэ5эйбэттэр син биир.

    0
  • за клевету
    4 сентября  

    Статья!!!

    1
  • 321
    4 сентября  

    Бу, неделяҕа Антонов утарсааччылара бэйэ бэйэлэрин кытта хопуотуһуохтаахтар. Эрэйдэнимэн Антонов кыайар симбиир.

    0
  • 123
    4 сентября  

    Только не Антонов...без обид. Наверняка наберет самое меньшее количество голосов. Почему - то мне так кажется.

    0
  • Кэбис
    4 сентября  

    Антонов эрэ буолабатах,ким да буоллун!

    0
  • Ха ха
    4 сентября  

    Кыайбат!

    0
  • Н
    4 сентября  

    Тыала суохха мас хамсаабат,

    0
  • антонов дьоно
    4 сентября  

    Уже хоттубут диэн олоро5ут да? Эрдэттэн куескутун ерунумэн.

    0
  • Алик
    4 сентября  

    Дьиэтигэр илдьэн туруорбут буолла5ай:))) Юбилеин спту харчытыгар оноторддо5ой, быра5ыллыбыт тутууну тутулунна диэн харчы ыыта5ай. Ону маны була сатаан, маладьыас буолла5а кыра харчыга а5алтарбыт буолла5ына

    0
  • Куока
    5 сентября  

    Алик ол 7 млн. Атыыланар котелу 21 млн атыылаhар кыра дуо?

    0
  • эмиэ олохтоох
    5 сентября  

    Кандидаттары киһилии агитациялыаҕын, бары бэйэбит дьоммут! raised fist Ким кыайар кыайыа!

    0
  • Алик
    5 сентября  

    Куокв ханнык эрэ алтайдар тэрилтэлэрэ эстибитигэр, наши причем.

    0
  • подстава
    5 сентября  

    Икки накладной онорон баран урдуку салалталар бэйэлэрэ сииллэр бо. Онон как будто Никифоров буруйдаах курдук кестен кэллэ5э дии. Уопсайынан харчы телеен маннык статьяны суруйтарбыттара кестер дии.

    0
  • саркози
    5 сентября  

    урукку быыбар сценарийа буолан баран бу сырыыга арыыйда ыксаатылар

    олох собус соруйан толкуйдатар ырытар бириэмэ биэрбэт сыалтан олох 8-9 вбростуур идэлээхтэр этэ.

    0
  • Куока
    5 сентября  

    Алик ООО "Горячие технологии" диэн однодневка фирманы саха сиригэр тэрийбиттэр курдук аахтым. Ол фирманнан харчы хачайдаан баран сабан кээhэллэр. Нет придприятия нет ответчика диэбит курдук, Алик о5о курдук ону эйдээбэтэ5э буолума

    0
  • бассаап илдьитэ
    5 сентября  

    Баьылыкка кандидат Уйбаан Борокуоппайабыс Никииппэрэп “Бассаапка” барыта “сымыйа, сымыйанан суруйаллар!” диэн эппиэттээбитэ сойо илигинэ, аны ити “барыта кырдьык!” диэн интернеккэ ЗАО “Алтайтеплокомплект” генеральнай дириэктэрэ интервью биэрбит. “Анонимнай сурук” дии-дии Никииппэрэп уьун-уьун суругу суруйбута баара, дьицнээх ааттаах-суоллаах киьи суруга буолан та5ыста. Ама, Уйбааммыт кердерен туран сымыйалаан кубарытара буолуо дуо? Мэлдьэьэрэ ити хайда5ый?

    Оччотугар Уйбаан “маспын” тыала суохха утарылаьааччылар “соруйан хамсаталлар” диир буолла5ына, бука баьаалыста эппиэттээ эрэ:

    1. Ол атыыласпыт хочуолунайыц ханна барда, улэлиир дуо, улэлээбэт буолла5ына то5о улэлээбэккэ турарый?

    2. “Баара-суо5а” 7 мел. солкуобай суумалаах хочуолу атыылаьарга то5о 21 мелуйуеннээх тендер ыытылынна? Бюджет харчыта оччо дэлэгэй дуо?

    3. Хочуолунайы а5албыт тэрилтэ5э то5о ситэри харчытын телеебетугут, 7 мелуйуентэн сорох 3,5 мелуйуенун ханна гынныгыт?

    4. ООО “Горячие технологии” монкурууттаабытыгар то5о тута турулуен туьэрэн уорганнарга биллэрбэтиц? Ол саца тэриллэн иьэн, харчы туьээтин кытары хайдах умайан хаалар тэрилтэний? Ол тэрилтэ5э эн туох эмэ сыьыаннааххын дуу?

    5. Ньурба техникума аккредитацията то5о баччаацца диэри оцоьуллубатый, уустук кэмцэ ычаты то5о бырахтыц? Государственнай ирдэбилгэ эппиэттээбэт дипломнаах техникум выпускниктарын билигин ким улэ5э ылар?

    Дьэ, Уйбаан, киьи эрэ буолларгын бу ыйытыктарга хоруйдаа, хоруйуц ессе докумуоннаа5а буоллар ессе тупсуох этиц. Кураанах куолуну билигин киьи итэ5эйбэт буолан турар.

    Дьоннортон кердеьебун, бу ыйытыыларым тустаах киьиэхэ тиийэригэр кемелеьун эрэ person with folded handsperson with folded handsperson with folded handsperson with folded hands

    0
    • НЮРБА
      5 сентября  

      бассаап илдьитэ, ону маны айа олоруман Иван Прокопьевич диэн дьоһун киһи буоллаҕа

      0
  • Алик
    5 сентября  

    Тендер суумата хас да буоллун, онтон улаханы ылан баран дьиэтигэр илдьибэтэ5э биллэр. Наьаа детства баайы придьява

    0
  • Куока
    5 сентября  

    Алик бэйэн о5о курдук толкуйдуугун. Эн харчыланаарыгын биир куннээх фирма тэринэ5ин. Онно улэлиир тэрилтэ5эр 7 млн.солкуобайдаах оhо5у 21 млн. атыылыыыгын. 7 млн.солкуобай биэрэр киhигэр 3,5 эрэ биэрэ5ин. 17,5 млн.бэйэн апчарына5ын. маннык схеманнан 90, 2000 сыллардаахха элбэх дьону кидаайдаабыттара. Мошенничество бастакы кэрунэ. Онноо5ор буолуох дьону сууттуу сылдьаллар.

    0
  • Куока
    5 сентября  

    Оhо5ун билигин да холбоммокко хлам буолан турар, манна эмиэ эппиэти сугэ5ин, государство суотугар атыылаhыллыбыт имуществоны сэптээхтук туhамматаххар

    0
  • НЮРБА
    5 сентября  

    Тыа үлэһит дьоно бука бары Никифоровка куоластаары олоробут.
    Штаб үлэһиттэрэ, агитатордар маладьыас үлэһит дьоннор эбиттэр кыайыы чугаһаата.

    0
    • Хахаха
      5 сентября  

      НЮРБА, тоҕо албынныыгын дээ, никииппэрэп албыннаа диэтэ дууface with tears of joyface with tears of joyface with tears of joy

      0
  • эркин-74
    эркин-74
    Мужчина
    5 сентября  

    Дьэ бу Никифоровы соруйан баьаагырдыбыттар ис дьиннэрэ кеьуннэгэ ити дии! Уонна хайаан кыайаары гыналлар?!
    Иван Никифоров кыайар и точка!

    0
    • sleepless
      6 сентября  

      эркин-74, барыларын баьаанырдаллар буолан тахсар бо оччого. Хас биирдии кандидат инниктээх быьылаах ....

      0
  • Алик
    5 сентября  

    Да ити 2010 сыллааха буолбут дьыала, ылардаах киьи суутаьан да туран ылбыт буолуо этэ. Ону сурук суруйа суруйа бача5а дылы олорбут дуо ол. Уонна Куока уьу диэн холуннара олорума дьону, айыы ноко.

    1
  • НЮРБА
    5 сентября  

    Ученайтан сылайыы барбыт улэьит киьи наада дииллэр дьон уксэ Никифоров кыайыаза

    1
  • Алик
    5 сентября  

    Оголор уэрэммит дипломнарын алдантан ылалларын ситиспитэ онноогор диэн баар. Ситиьилээх салайааччы буолан.

    1
  • 20
    5 сентября  

    Дьэ албыннаппыта буоллар кини тем более итиччэ элбэх сумма5а былыр уйэ5э прокуратура5а унсуе этэ. 7 сыл ааспыт товарищи. Хоттороору ыксаан ону маны сымыйаннан тар5атан. 7 сылы быьа дьэ ити киьи тугу гына сылдьыбытый?

    1
    • sleepless
      6 сентября  

      20, оттон ол иьин уурайан бардага. Алданна оголор баран диплом ылаллара туох да учугэйэ суох. Кыаммат, сатамматах син биир сатаан барбатага боло ди. Онноогор 6 млн евро иннэ кэннэ биллибэт. Улуус Алроса харчытынан ону телуу олорор ди. Ол 21 млн эмиэ оннук согус боло. Замяли до смены поколения

      0
  • патриот64
    5 сентября  

    Дьэ, кэм буолуохпут! Теннен истэхпит ити. Барыларын утары куоластыыбын! Кими итэ5эйэбит ити кэннэ! Били 6 млн.евро хайдах суттэ этэй? Эмиэ ити курдук буолуо дуо? Ким-тугу быhаарар. Ханна барбыт ол 17, 5 млн.солкуоба? Ама хармааннарыгар киирдэ5эй? Иьэ5эйбэтэрбин да эппиэттэрэ то5о суох? Дакаастыыра туох кумаахы баар ити Алтай генеральнай директорыттан суругар?Хоруйдуура туох эбит баар буолла5ыга норуот итэ5эйиэ, анаардас кыhыл тылынан эппиэти мин ылымматым.

    0
  • sleepless
    6 сентября  

    Бары да тэннэспиттэр

    0
  • епте
    8 сентября  

    хаһыат нөҥүө эмиэ албыннаан турар Никифоровкыт, 29 августка хаһыатка Никифоров ыстатыйа таһаарбыт этэ, онно дьэ суруйбут - мин Евсеевтыын ООПТ көмүскээтим диэн. Онтукайа баара 27 августка быраата прокурор олох да Верховнай суутка биэрэн турар эбит. Албын да киһи эбит ити Никифоровкыт!!!!

    0
  • оо
    8 сентября  

    Позор

    0
  • КУЙААР
    8 сентября  

    Котокулар хотторон ону маны суруйан киһи да сонньуйуох дьоннут ону маны баһааҕырда сатаан па да па ойуун хотторон уоскуйар инигит

    0
  • КУЙААР
    8 сентября  

    Котокулар хотторон ону маны суруйан киһи да сонньуйуох дьоннут ону маны баһааҕырда сатаан па да па ойуун хотторон уоскуйар инигит

    0
  • КУЙААР
    8 сентября  

    Котокулар хотторон ону маны суруйан киһи да сонньуйуох дьоннут ону маны баһааҕырда сатаан па да па ойуун хотторон уоскуйар инигит

    0
  • епте
    8 сентября  

    хаьыаты аа5ыннытыый, уонна верховнай сууд сайтын көрүн ээ. барыта факт

    0
  • айуу айа
    8 сентября  

    Энергия5ыт да бэрт дии. Уопсайынан Ньурбалар доруобуйабыт куьа5ан радиация диигит да, алдьархай учугэй доруобуйалаах дьон эбиккит форумна этиьэ олорор буоллахытына. Дьон кытта иирсэргэ сэниэ куус наада.

    0
Ответ на тему: Кандидата на главу Нюрбинского улуса обвинили в мошенничестве
Введите код с картинки*:  Кликните на картинку, чтобы обновить код
grinning face grinning face with smiling eyes face with tears of joy smiling face with open mouth smiling face with open mouth and smiling eyes smiling face with open mouth and cold sweat smiling face with open mouth and tightly-closed eyes smiling face with halo smiling face with horns winking face smiling face with smiling eyes face savouring delicious food relieved face smiling face with heart-shaped eyes smiling face with sunglasses smirking face neutral face expressionless face unamused face face with cold sweat pensive face confused face confounded face kissing face face throwing a kiss kissing face with smiling eyes kissing face with closed eyes face with stuck-out tongue face with stuck-out tongue and winking eye face with stuck-out tongue and tightly-closed eyes disappointed face angry face pouting face crying face persevering face face with look of triumph disappointed but relieved face frowning face with open mouth anguished face fearful face weary face sleepy face tired face grimacing face loudly crying face face with open mouth face with open mouth and cold sweat face screaming in fear astonished face flushed face sleeping face dizzy face face without mouth face with medical mask face with no good gesture face with ok gesture person bowing deeply person with folded hands raised fist raised hand victory hand white up pointing index fisted hand sign waving hand sign ok hand sign thumbs up sign thumbs down sign clapping hands sign open hands sign flexed biceps
  
Предложения и замечания