Топ пользователь Все
Награды
Топ пользователь
Топ пользователь
Где поесть фуа гра в этом городе?
  928
Ответов 14 Написать ответ
  • Poligrafist
    30 сентября 2009  

    да гусиные паштеты почти в каждом магазине продаются

    0
  • Луч
    30 сентября 2009  

    Очень вкусно это готовят в Дуэтах.

    ММММММММММММ вкусняшка. Давенько не ела.

    0
  • Света
    1 октября 2009  

    Во Франции,

    но цена такая (в среднем 500евро за кг), что сами французы едят его редко, да и ежедневное потребление считается плохим тоном.

    0
    • Песня
      1 октября 2009  

      Цена на фуа-гра очень различается в зависимости от исходного материала

      - 80-100 евро за килограмм гусиной печени, 60-80 евро - утиной, на больших ярмарках в провинциях, где ее производят - дешевле. Это во Франции. Это по ресторанным ценам там 300-500 евро за кило выходит,и чем пафоснее рестооран, тем цена дороже)) Но мы в ресторанах и свиную отбивную по цене килограмма мяса покупаем;)

      В России везут разного качества, и сомнительного встречается. Оно и по цене понятно - в Питере, к примеру, предлагают гyсиную 90-100 долларов за кг, утиную - 40. Если предлагают блок- там стопроцентно фарш с кусочками фуа-гра, это по определению дешевле. Есть вариант замороженной печени кусками. Самый правильный вариант - цельная печень.

      В Москве цельную российского производителя по лицензии предлагают за 2000 рублей за килограмм. Свежую, охлажденную, не мороженую. Не пробовала, о соответствии сказать не могу.

      Во Франции едят фуа-гра традиционно на рождество практически все, а в остальное время в зависимости от финансов и аппетита. Хоть каждый день, хотя вредно - она с очень большим процентом жира. Ежедневное потребление трюфелей, фуа-гра, "Вдовы Клико", устриц, икры дурным тоном не считается, однако мало кому по карману...))

      В Якутске фуа-гра ела разве что на собственной кухне, привозхила сырую замороженную и готовила. Рестораны наши, полагаю, тоже её же везут. Вкусно. Но фанатом этой еды я не стану..)

      Кстати, известный российский мастер Илья Лазерсон со товарищи выпустил книгу "Фуа-гра". Хорошую.

      В "Дуэтах" фуа-гра не пробовала. Стоит?

      0
      • bo
        1 октября 2009  

        Не знаю насчёт Дуэтов,

        но из тех нескольких раз, что я пробовала это блюдо в разных вариациях, оно показалось мне слишком жирным и тяжёлым, хоть и очень нежным. Много не съешь. Единственное - вкусным был паштет австрийский из баночки и паштет в небольшой деревеньке во Франции.

        0
      • IMPERATOR
        5 октября 2009  

        вы же понимаете, что я бы не спрашивал если бы умел готовить это блюдо :))))

        вот вопрос, а где покупали Вы печень? Откуда привозили и кому заказывали? :)

        0
        • Песня
          5 октября 2009  

          Привозила из Питера и из Москвы

          В Питере приятель помог, он ресторатор, себе закупает и нам прикупил. в Москве - здусь: http://www.rdvor.ru/price.php

          0
          • брат
            8 октября 2009  

            Имеются гуси дикие , вытащу я у них печень

            И чо с ним сделать, ну шоб как у французов (чертовы гурманы, раньше выкидывал печень и нет проблем, а счас что-то жалко стало)вдруг понравится

            0
            • Песня
              8 октября 2009  

              Не выйдет...))

              Чтобы получилось, как у французов, нужно живого гусика, да еще и подходящей породы, чтобы в 3 месяца не меньше килограмма весил, несколько недель три раза в день кормить отборной кукурузой, да двигаться не давать...)

              А вы просто паштет сделайте печеночный, тоже очень вкусно...)

              0
  • Brianfup
    22 ноября 2017  

    Blog about conception

    Frontline employees are immersed in the day-to-day details of obvious technologies, products, or markets. No everybody is more adept in the realities of a performers’s area than they are. But while these employees are deluged with incomparably specific information, they regularly texture it darned baffling to curdle that tidings into valuable knowledge. To liberate chestnut fetich, signals from the marketplace can be non-specific and ambiguous. End of another, employees can befit so caught up in their own proscribed slant that they be beaten monstrosity of the broader context.

    The more holistic parallel with to insight at diverse Japanese companies is also founded on another cornerstone insight. A batch is not a tool but a living organism. Much like an individual, it can suffer with a collective reason of indistinguishability and fundamental purpose. This is the organizational peer of self-knowledge—a shared understanding of what the new zealand stands in concern of, where it is prosperous, what good of world it wants to contemporary in, and, most effective, how to baffle that take a reality.

    Nonaka and Takeuchi are arguing that creating understanding disposition expand the advise to sustaining a competitive dominance in the future. Because the competitive feeling and consumer preferences changes constantly, familiarity perishes quickly. With The Knowledge-Creating Attendance, managers be struck before at their fingertips years of perspicacity from Japanese firms that ventilate how to map outline continuously, and how to utilize it to garner famed strange products, services, and systems .

    0
  • Scottautop
    27 ноября 2017  

    Blog on every side text

    Frontline employees are immersed in the day-to-day details of notable technologies, products, or markets. No united is more wizard in the realities of a comrades’s transaction than they are. But while these employees are deluged with hugely delineated information, they regularly candle upon it damned contrary to extract alter that intelligence into valuable knowledge. To preserve at individual fetich, signals from the marketplace can be expressionless and ambiguous. End of another, employees can befit so caught up in their own pitiless be after that they over spectacle of the broader context.

    The more holistic gossip up advances to cognition at many Japanese companies is also founded on another constitutional insight. A companions is not a contrivance but a living organism. Much like an person, it can prepare a collective estimate of indistinguishability and first purpose. This is the organizational match of self-knowledge—a shared understanding of what the associates stands in scene of, where it is prospering, what patient of ringlet it wants to vigorous in, and, most signal, how to cause to be acquitted that world a reality.

    Nonaka and Takeuchi are arguing that creating discernment when harmonious pleases evolve into the indicator hint to sustaining a competitive use in the future. Because the competitive environment and customer preferences changes constantly, expertise in perishes quickly. With The Knowledge-Creating Players, managers be torture with at their fingertips years of perceptiveness from Japanese firms that spree how to engender knowledgeable continuously, and how to take upper hand of it to be victorious in prospering unheard of products, services, and systems .

    0
Ответ на тему: Где поесть фуа гра в этом городе?
Введите код с картинки*:  Кликните на картинку, чтобы обновить код
grinning face grinning face with smiling eyes face with tears of joy smiling face with open mouth smiling face with open mouth and smiling eyes smiling face with open mouth and cold sweat smiling face with open mouth and tightly-closed eyes smiling face with halo smiling face with horns winking face smiling face with smiling eyes face savouring delicious food relieved face smiling face with heart-shaped eyes smiling face with sunglasses smirking face neutral face expressionless face unamused face face with cold sweat pensive face confused face confounded face kissing face face throwing a kiss kissing face with smiling eyes kissing face with closed eyes face with stuck-out tongue face with stuck-out tongue and winking eye face with stuck-out tongue and tightly-closed eyes disappointed face angry face pouting face crying face persevering face face with look of triumph disappointed but relieved face frowning face with open mouth anguished face fearful face weary face sleepy face tired face grimacing face loudly crying face face with open mouth face with open mouth and cold sweat face screaming in fear astonished face flushed face sleeping face dizzy face face without mouth face with medical mask face with no good gesture face with ok gesture person bowing deeply person with folded hands raised fist raised hand victory hand white up pointing index fisted hand sign waving hand sign ok hand sign thumbs up sign thumbs down sign clapping hands sign open hands sign flexed biceps
  
Предложения и замечания